A tej és tojásmentes diéta miatt rengeteg receptet olvasok mostanában. Nekem különösen nagy fejtörést okoz a főzés, hiszen korábban nem sok időt töltöttem a tűzhely mellett. De most kénytelen vagyok, hiszen amit mi főzünk-sütünk abban tudom, hogy mi van és azt merem nyugodt szívvel adni Dórinak.
Na most a fánkkal az a helyzet, hogy mivel farsang van muszáj vinni valamit az óvodába, ráadásul a gyermekeim nagyon szeretik a csöröge fánkot, így adta magát, hogy ezzel próbálkozzak. Rengeteg receptet találtam, de mind tejföllel készült.
Végül rábukkantam erre a blogra az „igazi” csöröge fánk recepttel. Csak tojás sárgája (amit elvileg ehet Dóri, mert csak a fehérjére allergiás), liszt és egy kis cukor kell hozzá. Azért a gyúrással a nyújtással kicsit megszenvedtem, amint látszik a képen közel nem tökéletes, de szerencsére a családban mindenkinek ízlett, remélem az ovisoknak is fog a holnapi farsangon.
Legutóbbi hozzászólások